Hoe financier ik onroerend goed?

EuroZaken Financieringen

op 26 oktober 2021
Monique Keus-Minderhout

Een vastgoedbedrijf heeft financiering nodig voor de transformatie van een leeg gebouw naar appartementen. Omdat er geen inkomstenstroom is van huurders, kan de bank niet financieren. Kan EuroZaken helpen?

CASUS: Projectfinanciering
BRANCHE: Vastgoed, transformatie
BEDRIJFSVORM: Aan- en verkoop, exploitatie en beheer van vastgoed
EXPERTISE: Herbestemming en transformatie van leegstaande gebouwen tot moderne, betaalbare appartementen
STATUS: Jonge onderneming met ervaren ondernemers, kapitaalkrachtig
TOTALE INVESTERING: €2.500.000 – €5.000.000

FINANCIERINGSVRAAG:

De onderneming bracht uit eigen middelen kapitaal bijeen om het leegstaande gebouw te kopen. Men zocht financiering voor de verbouwing (transformatie).

KNELPUNT:

Omdat het leegstaande gebouw voor transformatie nog geen huurders had, was er geen inkomstenstroom. Als gevolg hiervan, was geen bank bereid om het restant te financieren.

ACTIE:

EuroZaken is gevraagd een alternatieve financiering te verstrekken voor de verbouwing van een leeg pand naar 22 appartementen. Uit de analyse bleek dat de ondernemers de rente voor EuroZaken Financieringen konden betalen.

LEUK DETAIL:

Na iets minder dan een jaar was het gebouw getransformeerd en waren huurders gevonden voor alle 22 appartementen. EuroZaken kon hierdoor met de financieringsvraag naar de bank en begeleidde de onderneming met het afsluiten van een goedkopere bankfinanciering. Daarmee is de lening van EuroZaken Financieringen afgelost.

Drie zaken die u niet mag vergeten in uw financieringsaanvraag!

Bent u op zoek naar extra financieringsruimte voor uw onderneming? De tijd is gunstig: leningen... lees verder
René Leinweber

Investeren via EuroZaken Financieringen

We zien het steeds meer: ondernemers met vrij besteedbaar vermogen. Dankzij de laatste voorspoedige jaren,... lees verder
René Leinweber