Hoe financier ik groei?

Partner in financieringen

op 26 oktober 2021
Marco Verschoor

Windmill Metal Company zocht een gespecialiseerde partner die hen kon begeleiden en ontzorgen tijdens diverse financieringstrajecten. Inmiddels is EuroZaken die partner sinds 2009.

CASUS: Groeifinanciering
BRANCHE: Metaalbewerking- en handel
BEDRIJF: Windmill Metal Company
EXPERTISE: In- en verkoop, opslag en bewerking van non-ferro metalen
STATUS: Groeiende onderneming, ervaren, gezond
TOTALE INVESTERING: Divers

FINANCIERINGSVRAAG:

Tijdens de oprichting in 2009 zocht Windmill Metal Company een gespecialiseerde partner die hen kon ontzorgen op het gebied van financieringen. Sindsdien begeleidt EuroZaken het bedrijf o.h.g.v. financieringen.

KNELPUNT:

Windmill Metal Company garandeert afnemers (smelterijen/eindverbruikers) de aanwezigheid van kwaliteitsmetaal in grote volumes. Omdat er steeds groter volumes worden opgeslagen, is er een stijgende behoefte aan financiering van opslagruimte.

ACTIE:

Al sinds de opstart van Windmill Metal Company heeft EuroZaken het bedrijf al meerdere malen begeleid bij het realiseren van werkkapitaalfinanciering bij de bank. Zo kon Windmill Metal Company handel en groei realiseren. Daarnaast onderhoudt EuroZaken contact met de banken om de leningen te behouden tegen dezelfde of betere voorwaarden; dit doen wij door de bank optimaal te informeren over de gang van zaken. Tot slot heeft EuroZaken geholpen bij het verkrijgen van financiering voor de aankoop van grond voor de bouw van twee bedrijfshallen.

KLANT AAN HET WOORD:

“Onze vliegende start heeft er in geresulteerd dat wij na twee jaar een stuk grond hebben gekocht. In 2013 hebben wij daar onze nieuwe huisvesting gerealiseerd. Wij hebben nu de uitstraling en functionaliteit die aansluit bij de professionele organisatie die wij zijn. Hadden wij deze investering niet gedaan, dan hadden wij waarschijnlijk 30% minder omzet gedraaid. EuroZaken heeft ons super begeleid bij de nieuwe huisvesting. Zij hebben onze behoefte en de toegevoegde waarde van de nieuwbouw uitstekend vertaald naar de bank. Dat hadden wij zelf nooit voor elkaar gekregen. EuroZaken heeft de capaciteit om zich in te leven in de sector en dit te vertalen naar gegevens die voor een bank belangrijk zijn. Zij hebben onze kernactiviteiten in combinatie met onze kredietwaardigheid voor de bank inzichtelijk gemaakt, waardoor wij ook extra handelskapitaal tegen uitstekende condities hebben gekregen. Met de investeringen die wij hebben gedaan, staan wij zeker voor de komende tien jaar gesteld.”

Hoe financier ik groei?

Windmill Metal Company zocht een gespecialiseerde partner die hen kon begeleiden en ontzorgen tijdens diverse... lees verder
Marco Verschoor

De voordelen van EuroZaken Financieringen

Waar gaat u heen voor uw bedrijfsfinanciering als u uw kredietbehoefte niet uit de eigen... lees verder
Tim Gudde

Drie zaken die u niet mag vergeten in uw financieringsaanvraag!

Bent u op zoek naar extra financieringsruimte voor uw onderneming? De tijd is gunstig: leningen... lees verder
René Leinweber