Wat doet EuroZaken?

Wij helpen ondernemingen met hun financieringsbehoefte: aanvraag, behoud of alternatieve lening.


‘Even’ een bedrijfsfinanciering afsluiten bij de bank? Het klinkt eenvoudig, maar zelfs voor goedlopende ondernemingen is dit niet meer vanzelfsprekend. De bankwereld heeft strenge eisen opgelegd gekregen. De kans dat één bank de totale financieringsbehoefte van uw bedrijf dekt, is dus gering. EuroZaken vergroot die kans door mee te denken over het financiële traject, de juiste gegevens te verzamelen en alternatieven te zoeken, waar nodig.

1. Financiering aanvragen

EuroZaken heeft een groot netwerk en kent de weg binnen diverse financiële instellingen. Wij weten waar we gunstige offertes voor uw bedrijfsfinanciering kunnen aanvragen, maar ook welke informatie de banken van u nodig hebben om de kans op financiering te vergroten. Dat doen we met onze bedrijfsanalyse, waarin we zowel uw businessmodel als uw financiën in kaart brengen. Dit uitgebreide financieringsmemorandum leggen we bij diverse kapitaalverstrekkers neer. Daarmee vergroten we de kans op een positief resultaat.
Heeft u eenmaal gunstige afspraken gemaakt voor de bedrijfsfinanciering, dan wilt u die voorwaarden en tarieven graag zo houden. Alleen beoordeelt de bank uw financiering elk jaar opnieuw op basis van de gegevens die zij hebben. Het is dus belangrijk dat de gegevens over uw onderneming bij de bank actueel zijn. EuroZaken zorgt ervoor dat er jaarlijks een volledig geüpdatete kredietrevisie bij uw financier ligt.

2. EuroZaken Financieringen

EuroZaken heeft dankzij haar brede netwerk een eigen financieringsloket in het leven geroepen: EuroZaken Financieringen. Met onze gedegen analyse kunnen wij uw financieringsbehoefte bij onze funders neerleggen en op deze manier alsnog uw bedrijfsfinanciering realiseren. Zowel afzonderlijk, als aanvullend op uw bankfinanciering.

3. Kapitaalbehoefte

Niet iedere behoefte is met een financiering in te vullen. Het kan zijn u risicodragend kapitaal in moet brengen in de vorm van eigen vermogen of een achtergestelde lening. Heeft u naast uw financiering behoefte aan risicodragend kapitaal? Of zoekt u een kapitaalkrachtige partner om uw groei te realiseren? EuroZaken heeft sinds oprichting in 2000 een breed netwerk opgebouwd in de financiële wereld. Denk daarbij aan investeringsfondsen, private investeerders en participatiemaatschappijen. EuroZaken heeft een loketfunctie en zet zich in om uw financieringsbehoefte volledig in te vullen.